Psiholog Iasi, Efectele negative ale mass-media asupra copiilor

 

 

 

Psiholog Iasi, Efectele negative ale mass-media asupra copiilor

Pentru a construi o stimă de sine pozitivă și realistă, trebuie mai întâi să limităm timpul petrecut în fața televizorului, răsfoind revistele și vizitând  rețelele de socializare. Luați în considerare varianta unei pauze în activitatea de socializare online, și efectuați un ritual lunar de dezintoxicare.

Dacă aceasta nu este o opțiune, puteți anula urmărirea conturilor de mass-media sociale care vă fac să vă simțiți inadecvați, dezabonați-vă de la reviste care prezintă bârfe despre alte personae, și nu mai vizionați emisiuni TV cu conținut superficial.

În schimb, căutați să vă angajați în interacțiuni sociale reale, mergeți la evenimente muzicale, citiți și urmăriți filme, care vă vor ajuta să evoluați, și vă vor motiva să fiți mai buni.

  • Găsiți modele în oameni  încrezători, inteligenți și sănătoși - oameni cu substanță, pe care doriți să-i aveți ca exemplu.
  • Analizați-vă gândurile negative într-un mod critic. Când vă gândiți sau spuneți ceva negativ despre dvs., întrebați-vă de unde a venit această credință. De cele mai multe ori, veți descoperi că acele gânduri au apărut pentru că ați urmărit o persoană din mass-media care a afectat modul în care vă evaluați.
  • Vorbiți cu dvs. într-un mod pozitiv, pentru a vă spori încrederea, și pentru a vedea situația  în perspectivă. Folosirea limbajului activ, care întărește trăsăturile tale pozitive  este, de asemenea, un instrument puternic; declarații precum "Mă simt sănătoasă și sunt puternică" sau "Eu aleg să mănânc sănătos astăzi", vor întări gândirea și obiceiurile constructive.

Nu numai că aceste acțiuni depind exclusiv de dvs., dar există și pași pe care îi puteți urma. Limitarea expunerii dvs. la mass-media, căutarea modelelor de rol de substanță, și gândirea critică a ceea ce vă este prezentat în mass-media,  vă va ajuta să vă acceptați și să vă iubiți corpul pentru ceea ce este. Dar poate cea mai bună strategie pentru a te accepta din punct de vedere fizic  este să ajustezi modul în care vorbești cu tine însuți; schimbarea începe cu tine, și este mult mai ușor să faci acest lucru atunci când ești cel mai bun prieten al tău.

Este, de asemenea, o idee bună să căutați sprijinul unui psihoterapeut  dacă percepția dvs. corporală negativă devine severă, sau dacă vă confruntați cu o tulburare de alimentație. Apelați la un psiholog bun.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.