Psiholog Iasi, Macanisme de coping pentru atasamentul nesigur

 

Psiholog Iasi, Macanisme de coping pentru atasamentul nesigur

 

Deoarece aceste trei stiluri de atașament  nesigure diferă atât de mult între ele, nu există o soluție  pentru toate. Totuși, atașamentul nesigur nu trebuie să dureze o viață. Există modalități de a vă vindeca emoțional.

 Găsiți pe cineva care să vă ajute

Apelați la un psiholog bun. Sedințele de psihoterapie vă vor ajuta să dobândiți un stil de atașament echilibrat.

 Documentați-vă despre stilurile de atașament

 Citiți acest articol și alte publicații  despre stilurile de atașament nesigure. Informați-vă.  Înțelegând mai multe despre tine, poți prelua controlul asupra destinului tău.

 Iubiți-vă

Învață  să te iubești, crede în calitățile tale, și, astfel,  atașamentul nesigur se va transforma treptat într-un atașament sănătos. Deși nu este o sarcină ușoară, creșterea stimei de sine vă va permite să vă prețuiți mai mult. Acest aspect poate duce la un sentiment de siguranță. Modalitățile de a crește stima de sine includ:

Ai grijă de tine

Persoanele cu atașament nesigur, în special stilurile anxioase, tind să se concentreze în exterior. Este bine să vă concentrați asupra relațiilor cu ceilalți, dar atunci când aceste conexiuni au prioritate față de propria persoană, pot apărea probleme serioase. O modalitate de a face față nesiguranței și de a crește valoarea de sine, este să vă oferiți iubirea pe care o doriți de la părinți, ca și copil, și de la  partener, ca adult. Investiți banii și timpul pentru a vă face fericiți. Mergeți la cumpărături pentru un costum nou, începeți un nou hobby, călătoriți .

Fiți recunoscători

Majoritatea adulților au învățat importanța recunoștinței față de ceilalți în timpul copilăriei. Spuneți "mulțumesc" și "vă rog", oferiți cadouri de apreciere și exprimați mulțumiri celor care vă fac viața mai bună . Dar de câte ori în ultimele săptămâni sau luni ai fost recunoscător față de tine? Pentru mulți, conceptul poate fi necunoscut. Dar este important să vă amintiți că sunteți un suflet, care are multe de oferit. În loc să vă concentrați asupra tuturor aspectelor pe care le vedeți ca fiind greșite la dvs., de ce nu vă concentrați asupra calităților dvs.?

Setați granițele față de ceilalți

Un bun indice al iubirii de sine constă  în modul în care permitem altora să ne trateze. În timp ce creșterea stimei de sine este un proces oarecum individual, este important să stabiliți limite în relațiile dvs..

 

Dacă doriți să participați la ședințe de dezvoltare personală, apelați la un psiholog bun.

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.