Psiholog Iasi, Despre vointa

 

PSIHOLOG IASI, DESPRE VOINTA

 

Există mai multe tehnici pe care le puteți folosi pentru a vă spori puterea voinței și pentru a vă întări din punct de vedere mental.

Evitarea ispitei

Dacă obiectivul dvs. este să nu faceți ceva anume, una dintre cele mai bune strategii este să nu vă expuneți la ispită. Dacă doriți să evitați consumul de alcool, a merge la un bar este o mare greșeală. Cu toate acestea, dacă petreceți aceeași seară jucând tenis cu un prieten care nu bea, nu veți fi înconjurat de alcoolul pe care încercați să-l evitați.

Implementarea intenției

Puteți să vă planificați ceea ce doriți să faceți atunci când apar provocări sau oportunități specifice. Aceste planuri if-then se numesc intenții de implementare. Pur și simplu decideți anticipat ce veți face atunci când se va întâmpla ceva specific.

Iată un exemplu despre modul în care funcționează intențiile de implementare. Să presupunem că ai decis că vei alerga la un maraton. Te-ai antrenat, dar nu te simți încrezător că-ți poți atinge scopul. Vă imaginați că ați putea sfârși prin a renunța. Deci, faceți un plan și stabiliți o intenție: Dacă ajungeți într-un punct în care simțiți că nu puteți continua, veți merge până veți putea alerga din nou.

Utilizați motivația pentru a vă activa voința

Motivația este energie mentală și emoțională îndreptată spre un scop. Când îți poți construi motivația, voința ta devine și mai puternică. Pentru a-ți crește motivația, gândește-te de ce ai luat decizia de a-ți schimba comportamentul. Imaginați-vă lucrurile bune care se vor întâmpla când vă veți atinge obiectivul.

Exersați-vă voința

În timp ce multe studii păreau să indice faptul că voința este limitată, altele au arătat că ați putea să vă măriți voința prin exersarea ei. Conform acestei teorii, cu cât folosiți mai mult voința voastră, cu atât mai puternică va deveni.

Mănâncă frecvent și puțin

Când glicemia este prea mare sau scăzută, puterea voastră se diminuează. Puteți menține puterea voastră  prin menținerea stabilității glucozei din sânge. O modalitate de a face acest lucru este de a mânca mai multe mese mici pe zi.

Râdeți

Utilizați umorul pentru a vă activa voința atunci când vă simțiți fără putere. Poate că, în mod surprinzător, atunci când glumești despre cât de greu este să faci ceea ce ai decis să faci, ușurarea pe care o simți recunoscând, poate crește voința.

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

 Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.