Psiholog Iasi, Sfaturi de parenting

 

 

Psiholog Iasi, Sfaturi de parenting

 

 

Nimeni nu poate contesta faptul că a fi părinte este o muncă grea.

Având în vedere acest aspect, aici sunt, probabil, unele dintre cele mai bune sfaturi de parenting.

Petreceți timp de calitate cu copilul dvs.

 Amintiți-vă că experiențele înseamnă mai mult decât obiecte sau cuvinte. Gândiți-vă la copilăria dvs. S-ar putea să vă amintiți câteva dintre lucrurile frumoase pe care le-au spus părinții voștri, dar probabil că vă amintiți mai mult momentele distractive.

Nu vă fie frică să setați limitele

Suntem cu toții vinovați de faptul că suntem uneori hiperpermisivi, dar copiii își doresc limite. Îi ajută să înțeleagă o lume care nu are sens. Și când nu le oferi limite, le faci o defavoare. Ar putea părea tragic când vor plânge dacă nu primesc acea prăjitură înainte de masă, dar, în interior ințeleg motivul. Ține minte că disciplina este bună pentru copiii tăi.

Fii un model pentru ei

Nu este dificil să fii un model. Tot ce trebuie să faceți este să vă comportați în felul în care doriți  să se comporte copilul dumneavoastră .  Modul în care te comporți cu partenerul tău în fața copilului îi va determina modul în care acesta va relaționa ca adult în cuplu.

Arată-i afecțiune copilului tău

Afișați afecțiune copiilor dvs. ori de câte ori doriți. Indiferent de ceea ce vă spune cineva, nu există nici un fel de limite în manifestarea afecțiunii.

Nu cedati niciodata!

Există momente în viața copiilor noștri, în special în anii adolescenței, când simțim că nu îi putem ajuta. Dar este foarte important  să nu renunți. S-ar putea să nu pară așa, dar adolescenții tăi au nevoie de tine la fel de mult acum, ca atunci când erau copii.

Fiecare problemă are o soluție. Abordați problemele cu umor și determinare, și puteți descoperi că veți întări relația cu copiii voștri. Și astfel de abilități de rezolvare a problemelor îi pot ajuta să evolueze,  pentru a fi niște oameni cu adevărat fantastici.

Simti ca a fi părinte este o lupta? Te simți constant copleșit? Luați în considerare  să urmați niște ședințe de pshioterapie alături de un psiholog.

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.