Psiholog Iasi, Rolul unui psiholog bun în tratarea suferinței psihice

 

 

 

Psiholog Iasi, Rolul unui psiholog bun în tratarea suferinței psihice

 

 

Psihologii studiază stările mentale tipice și atipice ale ființelor umane. Acestea sunt procese cognitive, emoționale și sociale. Spre deosebire de psihiatri, psihologii nu pot prescrie medicamente, dar pot diagnostica o tulburare psihică și ulterior îndruma pacientul către un psihiatru, care îi va prescrie medicamente. Pe lângă psihodiagnoză, psihologul ajută clienții să-și examineze problemele, și să facă față situațiilor dificile de viață.  Unii psihologi se ocupă cu cercetarea,  alții  lucrează direct cu oamenii. Obiectivul lor este de a îndruma oamenii spre o viață sănătoasă.

 Există diferite specializări în psihologie, cum ar fi psihologia legală, psihologia copilului și adolescentului, psihologia clinică, psihologia apărării, psihologia transporturilor, psihologia muncii.

 Psiholog vs. Psihiatru

Psihologii  pot diagnostica bolile psihice, în timp ce psihiatrii pot diagnostica atât boli psihice,  și pot prescrie medicamente pentru a trata un diagnostic. Psihologul se concentrează asupra comportamentului unui individ, în timp ce un psihiatru va combina acțiunile persoanei cu biochimia, pentru a stabili un plan de tratament. Nu veți primi medicamente de la un psiholog, dar veți obține îndrumări practice cu privire la problemele de viață. Un psiholog   vă va ajuta să navigați prin emoții dificile, și să învățați mecanisme de coping, pentru a vă pot calma durerea, fără a recurge la comportamente autodistructive. Un psiholog lucrează cu pacienții lui pentru a-și înțelege comportamentul, astfel încât aceștia să poată elabora un plan de tratament precis. Obiectivul psihologului este de a-i ajuta pe oameni să conștientizeze  problema de care suferă, și de a dezvolta un plan în rezolvareea acesteia.

 Psiholog vs consilier

Există o diferență fundamentală între un psiholog clinician și un consilier. Un psiholog poate diagnostica și trata tulburările de sănătate mintală sau bolile psihice, în timp ce un consilier poate aborda tulburările  mintale  în terapie, dar nu le poate diagnostica. Ambii pot oferi un tratament adecvat, dar dacă doriți să obțineți un diagnostic precis, un consilier nu vă poate ajuta în acest sens; un psiholog sau psihiatru poate. Este crucial să știți ce să căutați, atunci când aveți nevoie de un tratament de sănătate mintală.  Un psiholog clinician a văzut comportamentul uman tipic și atipic și poate înțelege bine psihologia anormală și boala mintală.

Dacă vă confruntați cu dificultăți în viața dvs., apelați la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.