Psiholog Iasi, Cum sa lucram în echipa

psiholog iasi

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa lucram în echipa

 

Unul dintre aspectele cele mai valoroase pe care un angajator îl caută la tine este capacitatea de integrare în echipa de lucru. Dacă considerați că vă lipsesc abilitățile de lucru în echipă, luați în considerare următoarea listă de sfaturi ,care vă pot ajuta să faceți o impresie bună atât șefului, cât și echipei dvs..

Nu pârî colegii

 Nimeni nu vrea să se ocupe de un reclamant, chiar dacă reclamațiile sunt reale. De ce? Pentru că plângerea nu schimbă nimic.

Întotdeauna  concentrează-te pe aspectele pozitive, chiar dacă  echipa are o zi mai dificilă. Rămâi pozitiv, iar rezultatul va fi deasemeni, unul bun.

Nu te lăuda cu meritele personale

Când faci parte dintr-o echipă, nu există concurență. O echipă este ca o căsătorie. Împărțiți  binele și răul . Împărțiți atât câștigurile, cât și pierderile. Dacă ați făcut "cea mai mare parte a muncii", este irelevant.  Și nu vă faceți griji - șansele sunt ca șeful dvs. deja să știe cine este cel mai activ din echipă.

 Comunicați, comunicați, comunicați

 Dacă nu comunici clar, atunci totul se destramă. Este atât de simplu.

Echipele bune împărtășesc idei și sunt deschise la feedback, pozitiv sau negativ. Este important să fii clar în comunicare, și trebuie să fii dispus să asculți, atunci când ceilalți îți vorbesc.

O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți comunicarea sunt activitățile de timp liber alături de colegii tăi.

Trasați câteva reguli de bază

 Stabilirea unor reguli pentru întâlnirile de echipă poate contribui în mare măsură la prevenirea frustrărilor. De exemplu, te-ai săturat de faptul că membrii echipei tale verifică constant telefoanele mobile sau laptopurile, atunci când încerci să-ți exprimi o idee importantă? Regula nouă: nu există dispozitive electronice în timpul întâlnirii. Toată lumea trebuie să fie prezentă, în momentul de față, și gata să asculte.

Comunicați direct

Dacă apare o situație care trebuie abordată, cum ar fi comportamentul unui membru al echipei sau anunțurile delicate, comunicarea ar trebui să se facă întotdeauna personal.

Sărbătorește realizările echipei

Dacă șeful tău nu obișnuiește  să recompenseze echipa pentru o activitate reușită, de ce să nu faceți asta pe cont propriu?  Arătați-le colegilor dvs. apreciere, și veți observa rezultate pozitive.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile de lucru în echipă, apelați la un psiholog bun. Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published