Psiholog Iasi, Cum sa lucram în echipa?

 

 

 

Psiholog Iasi, Cum sa lucram în echipa?

 

Unul dintre aspectele cele mai importante pe care un angajator îl caută la un angajat este capacitatea de integrare în echipa de lucru. Urmatoarele sfaturi te pot ajuta să faci o impresie bună atât șefului, cât și colegilor:

Nu pârî colegii

Nimeni nu vrea să se ocupe de un reclamant, chiar dacă reclamațiile sunt reale. De ce? Pentru că a te plange nu rezolva problema. Întotdeauna  concentrează-te pe aspectele pozitive, chiar dacă  echipa are o zi mai dificilă. Rămâi pozitiv, iar rezultatul va fi unul bun.

Nu te lăuda cu meritele personale

Când faci parte dintr-o echipă, nu există concurență. O echipă este ca o căsătorie. Împărțiți  binele și răul . Împărțiți atât câștigurile, cât și pierderile. Dacă ai făcut "cea mai mare parte a muncii", este irelevant.  Și nu iti fa griji - probabil ca șeful  deja  știe cine este cel mai activ din echipă.

Comunicați, comunicați, comunicați

Dacă nu comunici clar, atunci totul se destramă. Este atât de simplu. Echipele bune împărtășesc idei și sunt deschise la feedback, fie el pozitiv sau negativ. Este important să fii clar în comunicare, și trebuie să fii dispus să asculți, atunci când ceilalți îți vorbesc. O altă modalitate excelentă de a îmbunătăți comunicarea sunt activitățile de timp liber alături de colegii tăi.

Trasați câteva reguli de bază

Stabilirea unor reguli pentru întâlnirile de echipă poate contribui în mare măsură la prevenirea conflictelor. De exemplu, te-ai săturat de faptul că membrii echipei tale verifică constant telefoanele mobile sau laptopurile, atunci când încerci să-ți exprimi o idee importantă? Regula nouă: nu există dispozitive electronice în timpul întâlnirii. Toată lumea trebuie să fie prezentă, atenta, și pregatita să asculte.

Comunicați direct

Dacă apare o situație care trebuie abordată, cum ar fi comportamentul unui membru al echipei sau anunțurile delicate, comunicarea ar trebui să se facă întotdeauna personal.

Sărbătorește realizările echipei

Dacă șeful tău nu obișnuiește  să recompenseze echipa pentru o activitate reușită, de ce să nu faceți asta pe cont propriu?  Arătați-le colegilor dvs. apreciere, și veți observa rezultate pozitive. 

Sunteti in cautarea unui psiholog bun din din Iasi?

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.