Psiholog Iasi, Cum gestionăm furia?

 

Psiholog Iasi, Cum gestionăm furia?

 

Toți ne supărăm din când în când și este indicat să exprimăm aceste sentimente. Furia devine o problemă când ne enervăm des și nu ne putem controla comportamentul. Puteți învăța să vă gestionați furia cu tratamentul potrivit, care ar putea include consiliere și (dacă este necesar) medicamente. Primul aspect pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când încercați să vă gestionați furia, este să indentificați factorul declanșator. S-ar putea să aveți probleme de gestionare a furiei dacă sunteți victima unui abuz. Este important să înțelegeți că nu este vina dvs. că ați fost abuzat. Furia pe care o simțiți este normală, dar există modalități de a face față acestei situații. S-ar putea să vă supărați dacă sunteți ușor frustrate, sau dacă suferiți de o tulburare mintală în care sunteți predispus la izbucniri de furie, cum ar fi tulburarea bipolară sau tulburarea de personalitate borderline. Vom analiza cauzele și tratamentul pentru problemele de furie.

Unele situații de viață ne pot supăra. Poate cineva nu te tratează bine în familia ta. S-ar putea ca munca ta să fie toxică, sau poate că ești într-o relație romantică în care partenerul tău se comportă nepotrivit. Există multe motive care vă pot declanșa mânia, fie că este vorba de o situație, sau de o boală mintală. Poți deveni supărat după ce ai fost concediat de la un loc de muncă. S-ar putea să vă manifestați furia ca urmare a traumelor din copilărie, sau a unui eveniment traumatizant pe care l-ați experimentat ca adult. Oricare ar fi motivul supărării, amintiți-vă că este bine să găsiți modalități funcționale de a vă exprima furia.

Modul în care exprimăm furia este parțial influențat de educație.  Trecutul  tău abuziv te face să crezi că este acceptabil să-ți reverși furia pe alții. Unii oameni își gestionează furia bine. Ei stiu cand ceva sau cineva ii face sa se simta suparati , respira adanc, pleaca, numara pana la 10 ani, sau conștientizează furia,și nu reactionează imediat. Ei se retrag un moment pentru a-și procesa sentimentele, și apoi reacționează.

Este important să învățați modalități sănătoase de a vă exprima furia.

Pentru a-ți controla  mânia, trebuie să o conștientizezi mai întâi. Important de remarcat este că, odată ce veți putea observa furia dvs.,  veți putea face schimbări pentru a o gestiona.  Când observați că evenimentele minore  vă fac extrem de furioși, este esențial să vă întrebați de ce.

Apelați la un psiholog bun din Iasi!

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.