Psiholog Iasi, Tulburarea de conduita

 

 

Psiholog Iasi, Tulburarea de conduita

 

Tulburările de conduită apar mai ales la copii sau adolescenți, și implică simptome emoționale și comportamentale.

Statistici

Între 6% și 16% dintre băieți pot prezenta tulburări de conduită, în timp ce doar 2% până la 9% dintre fete pot avea aceasta tulburare. De obicei, tulburările de comportament apar din mica copilărie, dar se pot dezvolta în adolescență. Cei care o dezvoltă mai devreme prezintă un risc evolutiv  mai mare.

Cauzele

Tulburarea de conduită poate fi cauzată de diferiți factori, atât biologici, cât și externi. Unii dintre factorii de risc pentru tulburarea de conduită sunt abuzul, disfuncția familială, dizabilitățile de învățare, leziunile cerebrale sau leziunile lobului frontal, istoricul altor tulburări mentale, statutul socio-economic scăzut și sexul masculin.

Cei care au tulburări de comportament au de obicei următoarele manifestări:

 Amenințarea, intimidarea altora

Inițierea luptelor fizice

Furia fizică față de ceilalți

Furtul

Violul

Provacarea de incedii

Distrugerea deliberată a proprietății prin alte mijloace

Minciuna, pentru a obține bunuri sau favoruri

Fuga de acasă

Dezinteres școlar, absenteism școlar

Mulți copii cu tulburări comportamentale pot fi nediagnosticați. Pentru unii, un diagnostic de tulburare comportamentală, poate indica o tulburare de personalitate antisocială ca adult.

Tratament

Tratarea tulburărilor comportamentale este dificilă din cauza faptului că este cauzată de o multitudine de factori. De asemenea, este dificil de tratat, deoarece copilul poate refuza cooperarea.

Găsirea cauzei: Atunci când tulburarea comportamentului este cauzată de probleme familiale sau de traumele din trecut, uneori investigarea acelor cauze și tratarea copilului pe baza acestora, poate fi o modalitate eficientă de a ajuta copilul să se recupereze, și să găsească mecanisme de coping.

Medicație: Uneori, copilul poate beneficia de medicamente. Acestea pot ajuta la tratarea impulsivității, depresiei, deficitului atențional, și al altor factori.

Psihoterapia: Terapia este una dintre cele mai bune modalități de tratare a tulburărilor comportamentale. Psihoterapia poate ajuta copilul să dezvolte mecanisme psihologice de coping. Consilierea familială poate ajuta părinții să găsească cauza principală a tulburării comportamentului unui copil.

Combinația: uneori, o combinație de terapie și medicație este cea mai bună metodă.

Tratamentul poate fi lung. Succesul depinde de cât de devreme a fost diagnosticat copilul, de eficiența terapiei alese, și de cauzele care stau la baza acestui comportament.

Apelati la un psiholog bun din Iasi !

Dacă copilul dvs. este suspect de acest diagnostic, apelati la un psiholog bun. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă sprijin și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.