Psiholog Iasi, Psiholog bun Iasi, Simptomele fizice ale anxietatii

PSIHOLOG IASI SIMONA CURELARU

 

 

 

PSIHOLOG IASI, ANXIETATEA

 

Există câteva simptome fizice comune ale anxietății. Aceste simptome sunt:

Dureri de cap

 Persoanele care suferă de anxietate  experimentează frecvent dureri de cap. Durerile de cap pot apărea în stări de anxietate severă. Cu toate acestea, ele pot apărea și ca urmare a stresului pe care corpul dumneavoastră îl simte, datorită senzației constante de anxietate.

Greaţă

Mulți subiecți au stări de greață din cauza anxietății. S-ar putea să simțiți greață după ce mâncați, sau ori de câte ori vă aflați într-o situație stresantă. Stresul datorat anxietății dvs. poate provoca acumularea de acid în stomac și, în timp,  problemele digestive se pot croniciza.

Urinare frecventă sau diaree

Unii subiecți urinează frecvent sau suferă de diaree din cauza anxietății. Aceasta este reacția organismului dvs. la stresul cauzat de anxietate. Stresul cauzează acumularea de cortizon, care poate provoca urinări frecvente sau tulburări digestive.

Palpitații

În mijlocul unui atac de anxietate sau a unei anxietăți situaționale crescute, puteți simți palpitații. Se poate întâmpla frecvent, dacă vă simțiți adesea anxios. O frecvență cardiacă crescută, care se menține pentru o perioadă lungă de timp, poate crește riscul de apariție a unor afecțiuni cardiace.

Dureri în piept

Unii oameni suferă de durere în piept atunci când au un anxietate sau un atac de panică.

Dificultăți de respirație

Multe persoane cu anxietate descoperă că au dificultăți de respirație atunci când se confruntă cu episoade de anxietate paroxistică . Respirația dumneavoastră poate deveni scurtă și rapidă, și puteți hiperventila. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să faceți un efort conștient de a respira adânc, pentru a vă încetini respirația.

Amețeli

 Dacă vă simțiți amețit, așezați-vă până când vă recâștigați echilibrul.

Tremurături

Tremurul apare la persoanele cu anxietate severă. Este posibil să simțiți amorțeală și furnicături în mâini și picioare. Aceste simptome pot apărea în timpul episodului anxios, sau pot fi constante.

Transpirație excesivă

 Transpirația excesivă poate apărea chiar dacă încercați să rămâneți calm. Corpul tau reactioneaza la stresul si frica pe care le simti, si de aceea vei simti senzații de cald sau rece, și vei transpira excesiv.

Insomnii

 Mintea este atât de concentrată asupra evenimentelor care s-au petrecut pe parcursul zilei, fie asupra evenimentelor viitoare, încât persoana nu este în stare să-și liniștească mintea, pentru a adormi.

Slăbiciune

De asemenea, slăbiciunea poate fi un efect fizic al anxietății. Pe măsură ce vă confruntați cu o lipsă de somn și o creștere a consumului de energie, corpul dumneavoastră devine slabit.

Simptome fizice dureroase

Unele studii au descoperit că există simptome fizice dureroase, care pot fi asociate cu anxietatea. Unii oameni au o durere inexplicabilă fară o cauză medicală.

Dacă vă confruntați cu stări de anxietate, apelați la un psiholog bun.

 Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 

 

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published