Psiholog Iasi, Modalități practice de a face față anxietății

Psiholog Iasi, Modalități practice de a face față anxietății

 

În acest articol, veți descoperi câteva modalitati de gestionare a anxietatii, astfel incat sa va imbunatatiti calitatea vietii.

Cel mai important pas este sa apelati la un psiholog, pentru a participa la sedinte de psihoterapie.

Psihoterapia funcționează in  tratarea anxietății

 

Îmbunătățiți-vă abilitățile de gestionare a timpului

Mulți oameni ar putea deveni stresați și anxioși, deoarece simt că nu au suficient timp pentru a rezolva sarcinile zilnice.

Deși programul poate deveni într-adevăr plin de sarcini și responsabilități, examinând cu atenție modul în care le îndepliniți, puteți realiza că nu vă folosiți timpul în mod eficient. Poate că nu acordați prioritate celor mai importante activitati, sau amânați, astfel incat ajungeti sa vă grăbiți sau intrați în panică.

Modul în care ne folosim timpul poate schimba felul în care ne simțim pe parcursul întregii zile. De exemplu, daca va culcati seara mai devreme, si plecati dimineata catre servici la timp, nu veti mai fi stresat ca veti intarzia.

A invata sa va gestionati mai bine timpul se realizeaza treptat. Puteti începe să implementati diverse tehnici care sa va ajute in acest sens. De exemplu, puteți scrie și programa tot ce aveti de făcut în fiecare zi , apoi prioritizati activitatile respecive.

Odată ce învatati cum să va gestionati mai bine timpul, va veti simți mai puțin stresati si anxiosi.

 Găsește timp pentru tine

Deși ar putea fi dificil să gasiti timp pentru activitati recreative, este necesar sa la introduceti si pe acestea in programul dumneavoastra, de dragul sănătății dumneavoastră mintale. 

Dietă și exerciții fizice

Impactul pe care dieta îl poate avea asupra stării de spirit a unei persoane poate fi adesea subestimat. Mulți dintre noi nu realizam importanta alimentatiei si a activitaii fizice asupra creierului. O dietă sănătoasă și echilibrată vă va ajuta să vă imbunatatiti stare fizica si psihica. Consumati cu moderatie cofeină și alcool. In cantitate mare, aceste substante sunt nocive, si creeaza dependenta.

 Exerciții de respirație

Cand suntem stresați și anxioși în mod cronic, putem „uita” sa respiram corect. Răspunsul anxios de „lupta sau fuga” ne accelereaza ritmul cardiac, precum și viteza și profunzimea respiratiei. Astfel, respiratia devine superficiala, prin urmare corpul nu primește suficient oxigen, de care are nevoie pentru a se relaxa. Exercițiile de respirație profundă și tehnicile de relaxare pot fi făcute oricând și oriunde, atunci când simțiți anxietate, iar una dintre cele mai simple și mai directe tehnici de relaxare este să respirați incet și adânc. Este dovedit științific ca respirația profundă și provocarea unui răspuns de relaxare declanseaza un  răspuns fiziologic pozitiv, ameliorand starile de anxietate.

 

Apelati la un psiholog, pentru a participa la sedinte de psihoterapie

Când anxietatea este de intensitate severa, este necesar sa cereti ajutorul unui psiholog. Un psiholog va formula un diagnostic, si impreuna veti stabili obiectivele si strategiile terapeutice. Psihologul va va oferi sprijin și va va invata strategii sănătoase de coping, pentru gestionarea stresului și anxietatii. Daca este necesar, psihologul va va indruma catre un psihiatru, pentru a urma tratament medicamentos. Este important să nu luați niciodată niciun medicament, fără să vă consultați mai întâi cu un medic psihiatru. Consilierea psihologica  și psihoterapia oferita de psiholog sunt extrem de eficiente in gestionarea anxietatii si stresului.

 

Apelați la un psiholog bun din Iasi!

Dacă aveți nevoie de un psiholog  sau de un psihoterapeut  din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica,  Cabinetul de Psihologie  și  Psihoterapie  Simona Curelaru  Iasi,  vă oferă susținere și îndrumare  în  rezolvarea problemelor  cu care vă confruntați.