Psiholog Iasi, Importanta valorilor morale in educatia copiilor

 

 

Psiholog Iasi, Importanta valorilor morale in educatia copiilor

 

Moralitatea și valorile sunt estentiale, avand un rol determinant în ceea ce priveste fericirea. Moralitatea determină modul în care membrii familiei se comportă în profesie și în viață. Copiii interiorizeaza valorile și comportamentul la care sunt martori.

Una dintre cele mai importante valori  este integritatea. Din păcate, importanța integrității nu este întotdeauna promovată în societate. Societatea promovează adesea contrariul integrității. Mult prea des, înșelăciunea, furtul și alte comportamente negative sunt promovate în muzică, filme, emisiuni de televiziune, etc.. Din acest motiv, părinții au o sarcina dificila in a-si invata copiii valorile solide.

În mod similar integrității, compasiunea, respectul, recunoștința și responsabilitatea personala sunt valori care trebuie promovate copiilor. Există nenumărate influențe negative și tentații pentru adolescenți. Drogurile si alcoolul sunt doar unele dintre ele. Tinerii care au interiorizat valori solide au mai multe șanse să de a rezista influențelor negative.

Părinții nu sunt singurii care  influențeaza viața copiilor lor. Calitatea persoanelor la care tinerii sunt expuși este determinanta in evolutia copiilor. Influențele externe pozitive contribuie adesea la creșterea sănătoasă și la succesul copiilor.

Cu toate acestea, chiar și cei mai bine intenționați părinți ar trebui să fie precauți în ceea ce privește controlul anumitor influențe din viața copiilor lor. Chiar dacă intentiile parintilor sunt pozitive, uneori, interzicerea anumitor relatii copiilor lor, poate avea impactul opus, explică Real Simple.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.