Psiholog Iasi, Diferente si asemanari intre schizofrenie si tulburarea bipolara

 

PSIHOLOG IASI,  DIFERENTE SI ASEMANARI INTRE TULBURAREA BIPOLARA  SI SCHIZOFRENIE

 

Atât tulburarea bipolară cât și schizofrenia rezultă dintr-un amestec de cauze genetice și condiții de mediu. Ambele apar într-un procent foarte mic al populației, aproximativ un procent. Ambele au simptome psihotice; totuși, aceste simptome sunt mult mai răspândite în schizofrenie.

 

Diferențele dintre  tulburarea bipolară și schizofrenie

În timp ce ambele tulburări pot implica halucinații, persoanele cu schizofrenie  disting cu greu realitatea de fenomenele halucinatorii, și suferă mult mai des de episoade delirante. Persoanele diagnosticate cu tulburare bipolară nu au obligatoriu episoade delirante. În schimb, acestea pot suferi de perioade recurente de manie și depresie.

Cum să identificăm diferențele dintre  tulburarea bipolară și schizofrenie

Ambele tulburări implică halucinații, însă alte semne de marcă disting aceste două tulburări. Tulburarea bipolară se manifestă în moduri variate, dar carecteristica principală a bolii este  schimbările de dispoziție care sunt extreme. Schizofrenia, pe de altă parte, este o afecțiune cronică care este cel mai adesea identificată prin halucinații recurente sau lipsa capacității de a rămâne conectat la lumea reală.

Obțineți o diagnoză

Dacă este suspectată una dintre aceste două tulburări, discutați cu un specialist în domeniul sănătății mintale pentru a obține un diagnostic oficial (un psiholog sau un psihiatru). Ambele tulburări pot fi ameliorate considerabil cu ajutorul consilierii profesionale și a tratamentului medical. Medicamentele, cum ar fi antipsihoticele, au fost foarte eficiente în a ajuta persoanele cu aceste diagnostice.

Încercarea de a face față fie tulburării bipolare, fie schizofreniei pe cont propriu, poate avea consecințe catastrofale. Consultarea unui psiholog sau a unui psihiatru pentru a obține un diagnostic și a dezvolta un plan de intervenție, este obligatorie. Dacă simțiți că suferiți de simptome asociate fie tulburării bipolare, fie schizofreniei, vă rugăm să nu ezitați să contactați astăzi un psiholog sau un psihiatru.

 

Apelati la un psiholog bun din Iasi! 

Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.