Psiholog Iasi, De ce este necesar sa iertam?

 

 

 Psiholog Iasi, De ce este necesar sa iertam?

 

De-a lungul anilor, cercetările au arătat în mod constant că iertarea și renunțarea pot avea un impact pozitiv asupra sănătății dvs. mentale, emoționale și fizice. Vă permite să vă eliberați de aspectele negative ale suferinței voastre, și să vă impăcați cu trecutul.

Iertarea este definită în mod diferit de către toată lumea, dar, în general, aceasta implică o decizie de a renunța la resentimentele voastre. Fapta care te-a rănit ar putea fi întotdeauna cu tine, dar dacă alegi să ierți persoana care ți-a greșit, nu vei permite negativității să-ți definească viața și să te încarce negativ . De-a lungul timpului, iertarea vă va ajuta chiar să dezvoltați sentimente de empatie, înțelegere și compasiune pentru alții, chiar și pentru cei care v-au rănit. Iertarea vă ajută să dobândiți un sentiment de pace care vă poate permite să mergeți mai departe.

Iată câteva dintre beneficiile iertării:

  • Îmbunătățirea sănătății mintale
  • Reducerea riscului de apariție a simptomelor de depresie
  • Sistem imunitar mai puternic
  • Îmbunătățirea stimei de sine
  • Niveluri scăzute de anxietate și stres

Actul de a ierta nu este întotdeauna ușor. Ca orice abilitate, trebuie pusă în practică pentru a o face eficientă. Adesea, te poți găsi blocat în spirala negativității și poate fi dificil să rupi buclele pentru a iniția iertarea. Dacă îți este greu să ierți, gândește-te la empatie. Dacă vedeți situația din punctul de vedere al celeilalte persoane, aceasta vă poate ajuta să înțelegeți mai bine acțiunile ei, și să le depășiți. Poate că ați fi reacționat la fel dacă situația ar fi fost inversată.

Un jurnal poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă elibera de sentimentele negative. Conștientizați că iertarea este un proces, unul care presupune că trebuie să iertați mici greșeli în mod repetat. În multe privințe, implică o alegere conștientă dea vă concentra asupra aspectelor pozitive ale vieții dvs.

Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi! Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

 Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.