Psiholog Iasi, Cum să ii facem pe ceilalti fericiti?

 

 

Psiholog Iasi, Cum să ii facem pe ceilalti fericiti?

 

Aduci fericire altora? Îi faci să se simtă  importanți și apreciați? Sau îi determini  să se simtă mai puțin importanți decât tine? A-i face pe ceilalți fericiți ne ajută să avem relații semnificative, să ne simțim împliniți alături de prieteni și familie.

De ce nu este ușor să oferim fericire celorlați?

În primul rând, să aruncăm o privire la motivul pentru care s-ar putea să nu fiți fericiți. Dacă nu sunteți fericit, poate fi extrem de dificil să faceți alți oameni să se simtă fericiți. Dacă nu vă simțiți valoros sau important, este dificil să îi ajutați pe alții să se simtă astfel. Desigur, există o mulțime de motive care determină starea dvs.de neîmplinire, iar colaborarea cu prietenii și familia dvs., precum și cu un profesionist în domeniul sănătății mintale, vă poate ajuta să vă schimbați într-o persoană fericită.

Te simți mai puțin apreciat? Simți că nu reușești într-un anumit domeniu sau că ceilalți nu te valorizeză? Te simți trist tot timpul sau de cele mai multe ori?  Dacă te simți astfel, poate fi dificil să-i ajuți pe alții să se simtă bine și, înainte să realizezi, ai putea fi o influență negativă pentru anturaj. Dar este important să reții că există soluții pentru tine.

Obținerea de ajutor și înțelegerea faptului că sănătatea mintală este importantă, este primul pas. Inducerea unei stări emoționale negative celor apropiați  pentru că suferiți,  este un efect secundar, dar nu este vina voastră. Depresia, anxietatea sau alte probleme de sănătate mintală nu sunt defecte ale dvs. Obținerea de ajutor, cu toate acestea, vă poate ajuta să depășiți aceste probleme și  să vă simțiți mai bine cu dumneavoastră, și să transmiteți această stare emoțională pozitivă anturajului.

O persoană care emană fericire îi va face pe alții să se simtă minunat doar prin simpla ei prezență. Oamenii din jur se vor simți apreciați, iubiți și importanți. . Există oameni în viața fiecăruia dintre noi alături de care dorim să petrecem cât mai mult timp. Aceștia sunt cei pe care ne dorim să îi facem fericiți.

 Arătați-vă interesul față de viața celorlalți, vorbiți cu ei despre aspecte importante pentru aceștia, amintiți-vă detalii și experiențe importante din viața lor. Când petreceți timpul liber cu anturajul, indiferent că stați acasă sau călătoriți, încercați să fiți tipul de persoană plăcută, lângă care anturajul se simte confortabil.

A-i face pe ceilalți fericiți înseamnă să vă faceți pe dumneavoastră fericit. Desigur, nu este întotdeauna  natural pentru tine să fii acel tip de persoană. Poate că simți că trebuie să fii "vocea rațiunii" atunci când oamenii sunt prea entuziasmați sau prea agitați. Poate simți că ei nu înțeleg viața reală.Dacă aceste comportamente nu apar în mod natural, înseamnă că veți avea nevoie de ajutor suplimentar.

A deveni o persoană mai pozitivă și fericită poate fi dificil, dar este posibil. Esențial este să obțineți ajutorul de care aveți nevoie de la un profesionist în domeniul sănătății mintale. A cere ajutor specializat nu înseamnă că ceva este gresit la dvs., ci că doriți să evoluați și să vă îmbunătățiți calitatea vieții.

Apelati la un psiholog din Iasi!

Dacă doriți să deveniți o persoană pozitivă, să vă bucurați mai mult de viață, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă sprijin și îndrumare în acest sens.