Psiholog Iasi, Cum să facem față furiei copiilor nostri intr-un mod eficient?

 

Psiholog Iasi, Cum să facem față furiei copiilor nostri intr-un mod eficient?

 

 

Nimeni nu a spus ca a fi părinte va fi ușor. Unii copii sunt foarte furiosi, iar exploziile de manie pot deveni foarte pronunțate.

Când un copil începe să dezvolte o problemă de furie, nu stie cum sa o gestioneze. Uneori, copiii pot avea reactii de furie in limitele normalitatii, alteori insa, acest coportament se poate agrava.

Multe persoane au probleme cu controlul emoțiilor și mâniei. Aceasta este o problemă comună adultilor si copiilor. Poate fi dificil pentru familie să relationeze cu o persoana furioasa. Din fericire, exista solutii pentru rezolvarea acestei probleme.

 

Nu recurgeti la pedeapsa fizica

În general, un copil care prezintă probleme de furie se va înfuria si mai mult și se va manifesta agresiv  mai des, dacă alegeți această metodă de pedeapsă. Pedeapsa fizica este un abuz, si este complet interzisa, in orice fel de relatie.

Un lucru pe care îl puteți face este să trimiteți copilul în camera lui, pentru a-l lăsa să se calmeze. Discutati mai tarziu, dupa ce starea de furie se atenueaza.

 

Nu oferi copilului ceea ce isi doreste datorita crizei lui de furie.

Este important să vă mențineți autoritatea atunci când vine vorba de relația cu copiii. Dacă copilul tău observa că izbucnirea lui de furie ii aduce beneficii, va continua sa se comporte astfel.

 

Dezvoltați modalități eficiente de a vă calma copilul

Copilul tău trebuie să poată să se calmeze când se simte supărat. Dacă aveți un sistem pentru a face față acestui comportament, atunci nu va părea atât de problematic. Copiii se vor supăra și vor avea momente emoționale. Să știi cum să faci față acestor momente te va ajuta să îți păstrezi calmul.

Unul dintre cele mai eficiente lucruri de făcut este să intrerupeti situatia, astfel incat criza de furie sa nu escaladeze. O modalitate bună de a gestiona furia copilului dvs este sa faceti o listă de activități relaxante si sa discutati cu copilul dvs despre ceea ce îl ajută să se simtă relaxat.

 

Vorbește despre sentimente

De asemenea, este foarte important să-ți faci timp pentru a vorbi despre sentimente si emotii cu copilulu tau. Este important să nu le respingeți sentimentele copiilor dvs. Încercați să le explicați lucrurile cu calm, și veți avea rezultate mult mai bune. Comunicarea este solutia optima in orice situatie.

Apelati la un psiholog de copii, care sa-l invete pe copilul dvs. sa-si getsioneze furia.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.