Psiholog Iasi, Cum depăsim anxietatea?

 

 

Psiholog Iasi, Cum depăsim anxietatea?

 

Anxietatea este sentiment puternic, inconfortabil, care vă poate împiedica să vă trăiți viața la maxim. Din fericire, există modalități constructive de a face față anxietății. Iată o listă de sfaturi, tehnici și abilități la care poți apela când te simți neliniștit.

Cărți de colorat pentru adulți

În ultimii ani, mulți oameni apelează la cărțile de colorant atunci când se simt anxioși. Aceste cărți de colorat conțin în mod obișnuit imagini foarte detaliate, pe care le colorăm. Un studiu a arătat că colorarea modelelor geometrice complexe de mandale creează o stare meditativă, care scade anxietatea.

Petreceți-vă timpul singuri uneori

Deși interacțiunile sociale sunt întotdeauna importante, puteți beneficia și de petrecerea unui timp în pace. Luați-vă timp pentru a vă relaxa și a vă bucura de plăceri simple, cum ar fi citirea unei cărți, relaxarea într-un hamac sau efectuarea altor activități de relaxare.

Arta

Pictura sau desenul vă pot ajuta să vă exprimați sentimentele. Dincolo de asta, arta este o modalitate de a  te concentra mai mult, și a învăța ceva nou.

Asertivitatea

Practicarea asertivității este o modalitate foarte eficientă de a face față anxietății și depresiei. Anxietatea disfuncțională provine adesea din temeri și gânduri iraționale. Cercetările arată că, pe măsură ce crește asertivitatea, anxietatea scade. Asertivitatea înseamnă a te comporta calm și pozitiv. Este o abilitate pe care ar trebui să o învățați dacă ați fost pasivi, pasiv-agresivi sau agresivi în trecut.

Evitați cofeina

Dacă suferiți de anxietate, este o idee bună să evitați sau să limitați stimulentele, cum ar fi cafeina. Într-un studiu privind anxietatea și cofeina, participanții cu tulburări de anxietate au arătat o creștere a toleranței la cafeină. Deci, acești indivizi au devenit mai îngrijorați când au băut cafea, decât oameni fără tulburări de anxietate.

Construiți un sistem de asistență

Toți cei care se confruntă cu atacuri de panică, fobie socială sau orice tip de tulburări de anxietate au nevoie de un sistem de sprijin format din prieteni de încredere și membri ai familiei. Petreceți timp cu oamenii din viața voastră. Împărtășiți-vă sentimentele cu cei dragi. Arătați că vă pasă și de ei, ajutându-i, de asemenea.

Ciocolata

În cele din urmă, aveți un motiv bun pentru a mânca ciocolată! Cercetările arată că consumarea unei cantități mici de ciocolată neagră timp de trei zile consecutive, poate reduce simptomele depresiei și anxietății.

Respirați adânc

Respirația profundă, controlată, vă poate scădea ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul de anxietate. Pur și simplu stați liniștit, închideți ochii și respirați adânc și încet.

Exerciții fizice

Este nevoie de doar 20 de minute de exercitii fizice pentru a reduce simptomele de anxietate si depresie. În plus, cercetările sugerează că un program de exerciții vă poate construi rezistența la anxietate și depresie.

Gradinarit

Grădinăritul câștigă o reputație printre furnizorii de sănătate mintală, ca o modalitate de a scădea simptomele de anxietate și depresie. Chiar dacă nu aveți o curte suficient de mare pentru a planta o grădină , puteți crește plante sau flori în ghivece, în interiorul casei.

Dormți suficient

Depășirea anxietății este mai dificilă dacă nu vă odihniți. Din păcate, după cum arată cercetările, persoanele cu tulburări de anxietate au de multe ori insomnii. Înainte de a vă culca, petreceți ceva timp relaxant, evitați să vă uitați la TV să sau folosiți dispozitive electronice în pat și mergeți la culcare suficient de devreme pentru a obține un somn adecvat înainte de dimineață.

Păstrați un jurnal

O modalitate de a face față fricii și îngrijorării este să scrie despre asta într-un jurnal. Scrisul vă oferă posibilitatea de a vă exprima neliniștea în cuvinte. Pe măsură ce scrieți, anxietatea voastră se poate diminua.

Meditaţi

Dacă vă simțiți anxios, meditația vă poate ajuta să vă redobândiți senzația de calm. Există multe tehnici de meditație diferite pe care le puteți învăța și practica

Animale de companie

Animalele de companie vă pot ajuta să vă liniștiți destul de repede. Într-un studiu, mângâierea unui animal a redus simptomele de anxietate. Nu contează dacă animalul era un iepuraș, un câine sau o broască țestoasă. Animalele au fost folosite pentru a trata orice tip de anxietate.

Apelați la un psiholog bun din Iasi! Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi?

Dacă vă luptați cu anxietatea, un psiholog bun vă poate ajuta. Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.