Psiholog Iasi, Consilierea de grup

PSIHOLOG IASI SIMONA CURELARU

 

 

 

PSIHOLOG IASI, TERAPIA DE GRUP

 

Consilierea de grup este, de obicei, formată dintr-un grup de persoane care doresc să-și exploreze propriile experiențe, învățând din experiențele celorlalți membri ai grupului, și, în acelați timp, oferindu-le susținere emoțională acestora.  Grupurile pot fi formate din persoane cu experiențe foarte diferite, care sunt interesate să afle mai multe despre un anumit subiect, de exemplu, gestionarea stresului. Grupurile pot fi utilizate pentru a oferi terapie pentru o varietate de probleme diferite, incluzând stima de sine, abilitățile de coping, relațiile de cuplu, recuperarea după trauma,  dependențe, și altele. Consilierea de grup este adesea utilizată în combinație cu terapia individuală standard, ca parte a unui plan de tratament complet, și poate fi, de asemenea, asociată cu medicamente și alte metode de coping.

 

Ce se întâmplă în terapia de grup?

Indiferent de modul în care ați fost direcționat către un grup de terapie, cel mai probabil veți avea o sesiune introductivă de screening cu facilitatorul de grup (de obicei, un psiholog). Acesta vă va  explica obiectivele și normele grupului, și va vorbi cu dvs. despre obiectivele personale, pentru a se asigura că sunteți potrivit pentru acest grup. Uneori, un facilitator vă poate recomanda să lucrați individual cu un psiholog, înainte de a intra într-un grup de terapie

Terapiile de grup nu sunt toate structurate în aceleași moduri. Unele grupuri sunt educative, altele sunt mai orientate spre proces, ceea ce înseamnă că există tendința de a avea o structură mai redusă, iar grupul vorbește despre ceea ce este important pentru participanți în acea zi. Ambele structuri de grup au beneficii terapeutice, ambele formate oferind oportunități într-un mediu favorabil, de a vorbi despre experiențele dvs. cu ceilalți și, de asemenea, de a afla perspectivele altor persoane.

Terapia de grup începe de obicei prin a vorbi grupului un pic despre tine și despre motivul care te-a adus acolo. Este normal să aveți oarecare ezitări sau rezerve  în a vă deschide în fața grupului. Majoritatea oamenilor nu se simt confortabil atunci când vine vorba de a vorbi într-un  grup, mai ales despre aspectele personale de viață. Gândiți-vă la faptul că toată lumea se simte astfel, mai ales la început. Funcția facilitatorului este de a ajuta membrii grupului să relaționeze, și nu veți fi niciodată obligat să împărtășiți ceva despre dvs., care este în afara zonei dvs. de confort, înainte de a vă simți pregătit.

Terapia de grup funcționează cel mai bine atunci când participați activ și sunteți sinceri în timpul experienței. Oferiți feedback, atât pentru dvs. cât și pentru ceilalți, și experimentați  tot ce învățați în terapie.

Dacă doriți să participați la consiliere de grup, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published