Psiholog Iasi, Cum va poate ajuta un psiholog bun?

 

 

Psiholog Iasi, Cum va poate ajuta un psiholog bun?

 

Psihoterapia este un proces gradual și poate dura ceva timp pentru a vedea rezultatele. Cu toate acestea, veți obține rezultate! Deoarece consilierea durează ceva timp, există un cost substanțial asociat tratamentului pe termen lung al sănătății mintale. Gândește-te la terapie ca la o investiție în sănătatea ta mintală.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia  funcționează cel mai bine pentru persoanele care au dificultăți  emoționale sau probleme de sănătate mintală. Este esențial să-ți exprimi sentimentele, dar trebuie să faci acest lucru într-un mod sănătos, alături de un psiholog specializat în problemele dvs.. Este important să rămâneți conștient de sentimentele dvs. la locul de muncă, la școală, sau în contexte sociale. Vorbind despre problemele dvs. emoționale cu un psiholog vă poate ajuta. Sănătatea mintală începe cu conștientizarea. Odată ce sunteți conștient, puteți începe să faceți schimbările necesare pentru a vă îmbunătăți viața.

Terapia pierderii

Puteți căuta un psiholog bun când vă confruntați cu o schimbare drastică în viață. De exemplu, pierderea unui partener este greu de înfruntat și un psiholog vă poate ajuta să vorbiți despre durerea voastră, și să evoluați de la depresie la acceptare. Este greu să accepți faptul că cineva drag a dispărut. Cu toate acestea, un psiholog vă poate ajuta să vă conformați cu moartea persoanei dragi și să vă adaptați la viața fără acea persoană. Uneori, decesul unei persoane apropiate  afectează grav și celelalte aspecte ale vieții. De exemplu, finanțele tale ar putea suferi dacă persoana care a murit a fost susținătorul familiei,și responsabilitățile ei ar putea cădea asupra ta. Un psiholog bun vă va ajuta să faceți față durerii, și să vă vindecați.

Stresul la lucru

Psihoterapia este o modalitate excelentă de tratament pentru a ajuta oamenii să facă față stresului de la locul de muncă. Un nou loc de muncă poate fi interesant, dar atunci când aveți de-a face cu un mediu de lucru toxic, entuziasmul este umbrit de stres. Poate că colegii tăi te bârfesc, sau poate că relația cu șeful tău este tensionată. Indiferent de problemele legate de locul de muncă, un psiholog bun vă poate învăța  să depășiți aceste obstacole, și să urcați pe scara corporativă.

Tulburari  mintale

Persoanele care suferă de tulburări mintale, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarea bipolară, pot beneficia de terapie. Terapia și medicamentele sunt metode fiabile care tratează tulburările mintale. Depresia este o tulburare psihică severă, care poate fi invalidantă dacă nu este tratată. Este greu pentru acești pacienți  să-și desfășoare activitățile obișnuite atunci când sunt deprimați. Un psiholog bun  te poate învăța cum te poți întoarce la viața ta de zi cu zi, în ciuda suferinței tale. Unii oameni suferă de anxietate sau de atacuri de panică. Când aveți un atac de anxietate, un psiholog vă poate învăța exerciții de respirație, care vă vor calma mintea și corpul.

Terapia salvează vieți

Psihoterapia  salvează vieți. Dacă vă confruntați cu o criză psihologică, având gânduri pesimiste, există un psiholog care vă poate ajuta. Pentru a obține cel mai bun ajutor pentru situația dvs., trebuie să știți ce tip de psiholog vi se potrivește. Nu vă fie frică să  apelați la un terapeut și să discutați problemele înainte de prima sesiune. Un psiholog vă va informa despre calificările sale și puteți discuta despre cum puteți lucra cel mai bine împreună. După această consultație, puteți decide dacă acest tip de terapie este potrivită pentru dvs.

 Evoluția are nevoie de timp

Nu veți găsi răspunsul la problemele dvs. în prima ședință de terapie. Psihoterapia  necesită sesiuni multiple și poate dura săptămâni ,sau chiar luni ,pentru a vedea rezultatele. Unele probleme sunt atât de grave, încât clienții observă progresele  ani mai târziu. Durata de timp necesară pentru a fi bine nu este neapărat relevantă, deoarece cheia pentru o bună terapie este constanța. Când vizitați în mod regulat psihologul, vă pregătiți pentru succes.

Apelati la un psiholog bun din Iasi !

Dcacă aveți nevoie să discutați cu un psiholog, Cabinetul de Psihologie si Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă stă la dispoziție, pentru a vă oferi sprijin și îndrumare în problemele cu care vă confruntați.