Psiholog Iasi, Ce este tulburarea de panica?

 

Psiholog Iasi, Ce este tulburarea de panica?

Atacurile de panică se manifesta prin frică bruscă și nervozitate extremă, timp de aproximativ zece minute.  Ele se declanseaza aleator, sau după un eveniment declanșator. Atacurile de panică pot avea loc, din păcate, în orice moment, indiferent de locul in care vă aflați.

Ce este tulburarea de panică?

 Atacurile de panică frecvente pot indica o tulburare de panică. Daca va confruntati cu acest diagnostic, discutati cu un psiholog.Principalul simptom al tulburării de panică este prezenta frecventa a atacurilor de panică, si incapacitatea subiectului de a le controla. Alte simptome includ sentimente de pericol iminent, teama de pierdere a controlului, tahicardie, tremurături, dificultăți de respirație, amețeli, dureri de cap și dureri în piept.

Tulburarea de panică, conform Asociației pentru Anxietate și Depresie din America, se caracterizeaza prin atacuri de panică aparute spontan, fara un motiv declansator constient, iar subiectii sufera ulterior de teama unui atac recurent.

Ce cauzează tulburarea de panică?

Cauza acestei tulburari este necunoscută. Factorii de stres  au un rol cheie în aparitia tulburarii de panica. Diverse evenimente vă pot expune unui risc crescut de a dezvolta acest diagnostic. Acestea pot fi evenimente traumatice singulare, sau repetate de-a lungul timpului. De asemenea, subiectii care au in familie persoane care sufera de tulburare de panica, sunt mai predispusi sa dezvolte acest diagnostic.

Știm că diagnosticul este mai frecvent la femei decât la bărbați. Persoanele care suferă de tulburare de panică sunt mai predispuse să sufere de depresie, să abuzeze de droguri sau alcool și să încerce să se sinucidă.

Tulburarea de panică nu trebuie ignorata. Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită suferiti de tulburare de panică, este foarte important sa apelati la un psiholog si la un psihiatru. Lăsată netratată, aceasta suferinta va genera si alte probleme de sanatate fizica si psihica.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi!

Dacă aveți nevoie de un psiholog  sau de un psihoterapeut  din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica,  Cabinetul de Psihologie  și  Psihoterapie  Simona Curelaru  Iasi,  vă oferă susținere și îndrumare  în  rezolvarea problemelor  cu care vă confruntați.