Psiholog Iasi, Cauzele violenței domestice

Psiholog Iasi simona curelaru

 

 

Psiholog Iasi, Cauzele violenței domestice

Violența domestică este definită drept "comportamentele folosite de o persoană într-o relație pentru a controla cealaltă persoană". Abuzul domestic poate fi fizic, emoțional, sexual, psihologic, financiar și chiar online. Practic, toată lumea înțelege importanța combaterii violenței domestice și oferirea unei ieșiri pentru victimele și supraviețuitorii care doresc să scape și să-și recapete controlul asupra vieții lor.

 

Cauzele violenței domestice:

  • Tradiționalism extrem

Deși există o serie de elemente care pot declanșa violență în familie, Psych Central afirmă că o gândire tradiționalistă extremă poate fi cauza acestui comportament. Bineînțeles, acest lucru nu înseamnă că toți tradiționaliștii sau indivizii de modă veche sunt abuzatori. Cu toate acestea, orice ideologie poate deveni periculoasă când este dusă la niveluri extreme.

Mulți oameni cu puncte de vedere tradiționale s-au confruntat adesea cu critici la adresa sexismului și a misoginiei. În general, există anumite semne de avertizare înainte de începerea abuzului. Oricine crede că ar putea fi într-o relație nesănătoasă sau toxică este îndemnat să iasă din relație cât mai repede.

  • Expunerea la violența domestică

Studiile au arătat că multe persoane care au devenit agresori au fost expuse abuzului la un moment dat în viața lor. Abuzatorii au fost victime sau au crescut într-o casă în care unul dintre părinți l-a abuzat sau l-a maltratat pe celălalt.

  • Consumul de alcool și droguri

O altă cauză frecventă și un factor care contribuie la violența în familie poate fi consumul de alcool și droguri. Drogurile și alcoolul afectează judecata și controlul impulsurilor.

  • Boala mintală

Din păcate, anumite tulburări mintale pot fi, de asemenea, cauză a violenței domestice sau a abuzului. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele care suferă de schimbări de dispoziție sau de tulburări emoționale severe. Persoanelor cu tulburări mintale li se recomandă cu tărie să caute ajutor profesional. Dacă o persoană se află într-o relație cu o altă persoană care este bolnavă mintal, dar refuză să obțină ajutor profesional, relația poate deveni potențial nesănătoasă și chiar abuzivă.

 

Apelați la un psiholog sau psihoterapeut bun

Această problemă se rezolvă cu ajutorul unui psiholog, prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog sau a unui psihoterapeut bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.

 


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published