Psiholog Iasi, Care sunt cauzele aparitiei schizofreniei si cum putem gestiona aceasta tulburare?

 

Psiholog Iasi, Care sunt cauzele aparitiei schizofreniei si cum putem gestiona aceasta tulburare?

 

Perioadele de debut ale schizofreniei sunt diferite pentru fiecare sex; bărbații sunt de obicei diagnosticați intre 20 si 30 de ani, iar femeile sunt diagnosticate mai tarziu, in jurul varstei de 30 de ani. Deși nu se cunoaște nicio cauză specifică a schizofreniei, s-au făcut unele cercetări cu privire la predispozitia de a dezvolta aceasta tulburare.

 

Conform Clinicii Mayo, există anumiti factori de risc in aparitia schizofreniei.

Unul dintre factorii de risc este un istoric familial al bolii mintale. La fel ca în multe alte afecțiuni și tulburări, există o componenta genetică in această boală.

Alti factor de risc sunt consumul de substante psihotrope  si o nastere cu complicatii.

 

Optiuni de tratament pentru schizofrenie

Iată câteva modalități de a trata și de a gestiona simptomele schizofreniei:

In timp ce substanțele chimice ale creierului îți distorsionează gândurile și sentimentele, exercițiile fizice determină corpul tău să elibereze endorfine și alte substanțe chimice care pot declanșa senzația de relaxare și calmare.  Faceti exercitii fizice in fiecare zi.

Gestionează stresul. A avea o boală mentală debilitantă este suficient de stresant, așa că faceți tot posibilul pentru a atenua unii dintre factorii stresori din viata dvs. De asemenea, informati-va in legatura  strategiile adecvate de gestionare a stresului, deoarece nu putem elimina toate cauzele stresului din viața noastră. Practicati yoga, meditația, tehnicile de calmare sau orice altceva vi se pare relaxant. Uneori, pur și simplu discutia cu un prieten este suficienta.

Exista numeroase tratamente medicamentoase benefice in schizofrenie. Tineti legatura cu medicul dumneavoastra.

Apelati la un psiholog

Indiferent ce formă de tratament primiți, ar trebui să apelati la un psiholog autorizat pentru a gestiona acest diagnostic intr-un mod optim. Este extrem de dificil să accepți și să trăiești cu o boală psihică, cum ar fi schizofrenia. Prin dezvoltarea unui raport pozitiv cu psihologul dumneavoastră autorizat, vă puteți exprima în mod privat gândurile și temerile cu privire la această boală. De asemenea, un psiholog vă poate ajuta să faceti distinctia dintre real si imaginar.

 

Sunteti in cautarea unui psiholog din Iasi? Apelați la un psiholog din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.