Psiholog Iasi, Anxietatea socială la copii

 

 

Psiholog Iasi, Anxietatea socială la copii

 

Simptomele tulburării de anxietate socială încep de obicei să apară în timpul adolescenței. Dar uneori poate apărea la copiii mai mici. În aceste cazuri, poate începe ca o tendință naturală de timiditate, care poate fi amplificata de un incident.

În timp ce orice copil poate prezenta semne de timiditate ocazional, o tulburare de anxietate socială poate avea un impact profund asupra relațiilor și performanței școlare a copilului.

La copii anxietatea se poate manifesta foarte diferit de modul în care se manifestă la adulți.

În timp ce adulții pot deveni tacuti și se pot retrage din situații sociale, un copil anxios poate părea deschis. Plânsul excesiv si simptomele somatice sunt semnele care indica o tulburare de anxietate sociala la copilul tău. De asemenea, el sau ea pot manifesta o frică de critici exagerata in raport cu situația, solicitând constant reasigurare.  

Anxietatea socială la copii se poate manifesta in situații în care copilul dvs. trebuie să vorbească în public sau să îndeplinească alte sarcini, în timp ce este observat sau evaluat de către alții.

Ca și în cazul adulților, cele mai bune instrumente pentru a ajuta copiii cu anxietate socială sunt pur și simplu constientizarea simptomelor. Relaxarea, afirmațiile pozitive și terapia cognitiv-comportamentala pot fi instrumente utile pentru a vă ajuta copilul cu anxietate socială.

 Apelați la un psiholog sau la un psihoterapeut bun din Iasi

Dacă aveți nevoie de un psiholog sau de un psihoterapeut din Iasi, pentru a urma ședințe de psihoterapie sau consiliere psihologica, Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.