Psiholog Iasi, Activitatea unui psiholog

psiholog iasi simona curelaru

 

 

Psiholog Iasi, Activitatea unui psiholog

 

Psihologii au locuri de muncă incredibil de solicitante. Cu toate acestea, a fi psiholog este o ocupație plină de satisfacții. Psihologul studiază procesele cognitive și emoționale ale oamenilor. Ei ajută clientul prin psihoterapie și observarea comportamentului uman în timp real. După ce analizează comportamentul unei persoane, poate formula un diagnostic precis și poate dezvolta un plan de tratament pentru această persoană. Ei observă modul în care un client reacționează în mediul lui și își propune să înțeleagă cum relaționează acesta cu oamenii importanți din viața lui. Un psiholog face un efort să înțeleagă emoțiile clientului și să adreseze întrebări specifice, pentru a intra în profunzimea situației.

În timpul unei zile la locul de muncă, un psiholog poate efectua sesiuni de terapie, evaluări și psihodiagnostic. Ei iau notă de funcționarea cognitivă și comportamentală a clientului lor, și identifică tiparele și modelele comportamentale disfuncționale ale acestuia .

 Psihologul se ocupă cu diagnosticarea și tratarea unei tulburări psihice, stabilirea și aplicarea planurilor de tratament. Unii psihologi se concentrează în primul rând pe cercetare. Acești specialiști  își petrec zilele efectuând cercetări, scriind lucrări și articole, care vor fi publicate în reviste de profil. Psihologii (indiferent de ce tip)  continuă educația pe termen lung, după absolvirea studiilor universitare.

Un psiholog poate evalua comportamentul unui pacient folosind interviul,observația, sau testele.

Psihologul studiază stările mentale tipice și atipice ale ființelor umane. El investighează aspectele cognitive, emoționale și sociale. Pentru a deveni  psiholog, trebuie să urmezi Facultatea de Psihologie și să obții o diplomă de licență în psihologie. Psihologii pot deschide un cabinet privat, pot lucra în spital, pot devein cercetători, etc. Spre deosebire de psihiatri, psihologii nu pot prescrie medicamente, dar pot diagnostica boala psihică,  și, ulterior, pot îndruma pacientul către psihiatrie. Psihologii se ocupă cu evaluarea psihologică și psihodiagnosticul, precum și cu intervenția psihologică prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Indiferent de specializarea psihologului, obiectivul acestuia este de a ajuta și de a înțelege  acțiunile umane, și de a îndruma clienții spre o viață sănătoasă.

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published