Psiholog Iasi, Care este activitatea unui psiholog?

 

 

 

Psiholog Iasi, Care este activitatea unui psiholog?

 

Psihologii au locuri de muncă solicitante. Cu toate acestea, a fi psiholog este o ocupație plină de satisfacții. Psihologul studiază procesele cognitive și emoționale ale subiectului. El ajută clientul sa isi rezolve problema, prin intermediul psihoterapiei, observand comportamentului uman în timp real. După ce analizează comportamentul unei persoane,  formuleaza un diagnostic precis și dezvolta un plan de tratament pentru pacient. El observă modul în care un client reacționează în mediul lui și își propune să înțeleagă cum relaționează acesta cu oamenii importanți din viața lui. Un psiholog face un efort să înțeleagă emoțiile clientului, adresand întrebări specifice, pentru a intra în profunzimea situației.

În timpul unei zile la locul de muncă, un psiholog efectueaza sesiuni de terapie, evaluări psihologice și psihodiagnostic. El observa funcționarea cognitivă și comportamentală a clientului, și identifică tiparele și modelele comportamentale disfuncționale ale acestuia .

Psihologul se ocupă cu diagnosticarea și tratarea unei tulburări psihice, stabilirea și aplicarea planurilor de tratament.

Unii psihologi se concentrează în primul rând pe cercetare. Acești specialiști efectueaza cercetări, scriu lucrări și articole, care vor fi publicate în reviste de profil.

Psihologii (indiferent de ce tip)  isi continuă educația pe termen lung, după absolvirea studiilor universitare.

Un psiholog poate evalua comportamentul unui pacient folosind interviul,observația, sau testele.

Psihologul studiază stările mentale tipice și atipice. El investighează aspectele cognitive, emoționale și sociale. Pentru a deveni  psiholog, trebuie să urmezi Facultatea de Psihologie și să obții o diplomă de licență în psihologie. Psihologii pot deschide un cabinet privat, pot lucra în spital, pot deveini cercetători, etc. Spre deosebire de psihiatri, psihologii nu pot prescrie medicamente, dar pot diagnostica boala psihică, ulterior  îndrumand pacientul către psihiatrie. Psihologii se ocupă cu evaluarea psihologică și psihodiagnosticul, precum și cu intervenția psihologică prin intermediul psihoterapiei și consilierii psihologice.

Indiferent de specializarea psihologului, obiectivul acestuia este de a ajuta, de a înțelege  acțiunile umane, și de a îndruma clienții spre o viață sănătoasă.

Apelati la un psiholog bun din Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui psiholog bun din Iasi , Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie Simona Curelaru, Iasi, vă oferă susținere și îndrumare în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați.